Programajánló

Az idelátogatóknak a következő programokat ajánljuk:

Petőfi Bál Koltón

Minden év szeptember első vasárnapján tartják a híres neves koltói Petőfi Bált. Ez a rendezvény emléket kíván állítani Petőfi Sándor és Szendrey Júlia itt töltött mézesheteinek. A rendezvény már több, mint fél évszázados múltra tekint vissza. Jó idő esetén a Teleki Kastélykertben kerül megszervezésre, az itt található nyári színpadon kulturális műsort adnak elő, amit aztán reggelig tartó bál követ. Rossz idő esetén mindez a Petőfi Sándor Kultúrházban szervezik meg, amelyet 2013-ban újítottak fel.

Főtér Fesztivál Nagybányán

2006 óta minden év szeptember harmadik hétvégéjén rendezik a Nagybánya és a környék magyar napjait, a Főtér Fesztivált. Ilyenkor Nagybánya régi főterén kulturális, szórakoztató és szabadidős programok vannak, minden generáció számára. Koltón foglalva szállást, könnyen meglátogathatja a fesztivált, hiszen Nagybánya régi főtere 10 perc személygépkocsival Koltóról, ugyanakkor rendszeres buszjárat is van. Bővebben

Gesztenye Ünnepély – Nagybánya

kolto nagybanya gesztenyeNagybányán található Európa legnagyobb szelídgesztenye rezervátuma. A különleges talaj miatt szabadon terem a gesztenye. Így minden évben megünnepli ezt Nagybánya városa. Ilyenkor a teljes város ünnepel, kulturális és szabadidős programok vannak, vidámpark, és közben lacikonyhák úton útfélen. Könnyűzene és klasszikus zene  koncertek vannak. Koltóról 10 perc alatt lehet beérni Nagybányára, így ajánljuk figyelmébe a Virág Panziót, mint szálláshelyet.

Téli Ünnepek hagyományos környezetben

Hagyományos disznóvágás. Egészséges, tradicionális ünnepi házi ételek. Lovasszánozás. Töltse az ünnepeket meghitt és hagyományos környezetben Koltón, a Virág Panzióban. Nálunk a vendéglátásnak valóságos kultusza van, a vendéget családtagnak tekintjük. Minden évben különleges ajánlattal várjuk vendégeinket, kínálatainkat követheti a weboldalunkon.

Tradicionális Húsvét Erdélyben

tojásokTöltse hagyományos környezetben a húsvétot! Koltón a Virág Panzióban minden évben rendkívüli, húsvéti ajánlattal várjuk vendégeinket. Hagyományos húsvét, falusi környezetben.