Pensiunea Forilor, clasificata la 3 margarete, este compusa din doua cladiri, una cu 5 camere, iar cealalta cu 3 camere.
Organizam excursii la diferite zone ale judetului Maramures, celor cazati aici.
In curtea spatioasa amenajata avem loc de parcare pentru masini. Pentru turism rural si cazare va invitam sa luati legatura cu noi aici: Contact.
Coltau – scurt istoric
Din anul 1549, satul apartine domeniului Chioarului, in 1553 fiind mosia familie Dragffy. Tot in acest an se construieste prima biserica reformata, care in 1658 va fi mistuita de flacari intr-un incendiu.
In 1662 Teleki Mihaly este numit capitanul cetatii Chioarului, punind baza averii in aceste locuri. Intr-un document din 1763 se vorbeste de construirea noii biserici, din piatra, la inceputul secolului XVIII.
Castelul a fost construit pe vremea Mariei Tereza, fiind renovat in 1821. In 1845, tanarul Teleki Sandor, viitorul colonel revolutionar si scriitor, preia administrarea mosiei din Coltau.
Ca si capitanul zonei Chioarului, participa activ la viata politica a regiunii Satmarului. In anii 1846-47, marele poet Petofi Sándor, ii face mai multe vizite ‘contelui salbatic’. Datorita acestei prietenii , isi va petrece luna de miere in castelul de la Coltau, cu tanara sotie, Szendrey Júlia. Aici va imbogatii literatura cu 28 de poezii noi, dintre care cele mai multe se nasc la masa din piatra de sub cornul preferat. In timpul revolutiei din 1848-49, contele Teleki este intendantul generalului Bem, iar dupa infrangerea acesteia, va trai in exil ( Paris, Guernesy, Jersey, Italia ) . In acest interval se casatoreste in Italia cu fiica unui general francez, Litez Tivervald Matild, dupa care se intoarce la Coltau. Dupa moartea produsa in 1892, este inmormintat in parc, sub cornul mult indragit, conform ultimei dorinte. In 1936, mormintul a fost stramutat in cimitirul satului.
Ultimul proprietar al castelului a fost contele Teleki Ioan, care in anul 1937 paraseste pentru totdeauna satul, donand castelul comunei Coltau. In perioada urmatoare, salile castelului au indeplinit functii diferite: locuinta pentru refugiati, birouri C.A.P., camin cultural, gradinita, dispensar medical. In 1960, o incapere a fost amenajat ca si camera memoriala ‘Petofi Sándor’, care , cu timpul , se dezvolta pana in 1980 ocupand intregul etaj al cladirii. In anul 1970 se construieste noul camin cultural, incepe modernizarea drumurilor si soselelor. In 1998 este dezvelit grupul statuar Petofi Sándor – Szendrey Júlia, in parcul castelului , opera sculptorului Pogány Gábor Beno.In 1999 se ridica monumentul celor disparuti in cele doua razboaie mondiale, iar in 2000 se da in folosinta cladirea multifunctionala a bisericii reformate.
Tot in ultimul deceniu al secolului trecut se termina reteaua de gaz metan, telefonia si televiziunea in cablu.